Fixa nytt på enkelt sätt!




Visst kliar det i fingrarna att fixa nytt och nystarta både hemma och på jobbet när ett nytt år börjar? Samtidigt är vi säkert många som avlagt nyårslöften om att konsumera mindre och istället ta hand om de saker vi har, köpa second hand och återanvända gammalt. Det här är en trend som vi tycker är härligt sund och ger framtidshopp.Men ska man sy en förvaringskorg eller klä om den där slitna stolsitsen så behöver man kanske en symaskin, en häftpistol och bara lite hjälp på vägen till hur man gör! Därför tänkte vi på Just Africa att vi testar ordnar en plats i butiken dit du kan komma och sy, använda häftpistolen, få inspiration och kanske utbyta remake-idéer med likasinnade samtidigt som du tar en kopp kaffe.

Tanken är enkel; under ett par veckor finns att tillgå en symaskin, en häftpistol, inspiration och glada tillrop! Antingen tar du med dig tyg som du vill använda och hyr symaskin eller häftpistol av oss för 50 kr/gång. Väljer du att köpa något tyg av oss och använda till ditt projekt, då ingår hyran för symaskin/häftpistol. Det finns ju inte plats för stora och långtgående projekt, utan det som du kan fixa på någon timme hos oss är du välkommen att göra! Vi vill öppna för att hitta möjligheter, byta idéer, få tips om hur man kan göra och att med enkla medel förnya sin garderob, sitt hemmakontor, en stol, göra en snygg tygkasse eller varför inte ett litet smycke eller hårsnodd?

Vilka projekt skulle du själv vilja tipsa om? Vi kommer att lägga upp inspirationsbilder, idéer, länkar till olika gör-det-själv-sidor och lite vackra tygbilder som gör en glad! Och det blir ju ännu roligare om vi kan dela bilder också mellan er kunder som visar favoritprojekt ni gjort i afrikanska tyger!

Vi drar igång lördag 19 januari och håller på till 9 februari.

För lite första inspiration, kika på några Pinterest-tavlor vi satt ihop. Där har vi blandat egna och andras idéer för att komma igång!

Kommentarer