Korgar korgar korgar!Vem älskar inte dessa fantastiska korgar från Västafrika? De kallas Bolgakorgar eftersom de tillverkas i regionen runt staden Bolgatanga in norra Ghana. Flätade korgar i ett stadigt gräs som fungerar för allt från shoppingkorg, förvaring av leksaker, stickkorg, tidningskorg till handväska eller hundkorg!


Vi hälsade på hemma hos vår leverantör  Hammershus Fairtrade på Bornholm i Danmark. Hammershus Fairtrade drivs av Morten Ledskov som vi har samarbetat med i mer än 10 år. Att få se hans enorma lager med alla färger och storlekar på bolgakorgar, det var imponerande!

Vi ställde 5 snabba frågor till Morten om Hammershus Fairtrade;


När startade Hammershus Fair Trade? År 2001
Hur många korgar säljer ni varje år? 15-20.000 

Hur många återförsäljare har ni? Ca. 700


Hur många personer får arbete genom er? Ca. 650, till största delen kvinnor.

Vad är det bästa med att driva Hammershus Fair Trade? Att vi kan skapa så månge arbetsplatser på Fair Trade villkor. Det finns ett enormt behov av betalda arbetstillfällen i alla afrikanska länder, och befolkningen växer snabbt. Det är en stor glädje i att så många människor i Europa köper våra produkter och uppskattar det gedigna, vackra hantverket och dess höga kvalitet.


Vill du läsa mer om hur tillverkningen av korgarna går till, kan du klicka dig in till Hammershus Fairtrades hemsida där de beskriver hela processen. 
 
Foto credit; Hammershus Fairtrade / Jacob Crawfurd

Nu kan du handla de allra flesta av Hammershus korgmodeller i vår webshop, då vi fått möjlighet att få dem skickade direkt till från lagret i Danmark. Hör av dig till oss om du inte hittar den modell du söker! 

Kommentarer